No es concediran més llicències de construcció fins que no es faci l’estudi de capacitat de càrrega de la parròquia. Aquesta és la mesura que han adoptat per unanimitat tots els consellers del comú d’Escaldes-Engordany.

Escaldes-Engordany atura temporalment l’atorgament de llicències de construcció. Ho fa des d’aquest mateix dimarts, per evitar l’efecte crida que altres moratòries han generat. La llei permet la suspensió durant el termini d’un any, però la voluntat és poder aixecar-la el més aviat possible.

Això sí, per fer-ho caldrà comptar amb els estudis de capacitat de càrrega de la parròquia, que han de delimitar quin és el màxim de creixement possible. Una eina que serà crucial per a la revisió del pla d’urbanisme que s’ha de fer aquest any i que ha de configurar un urbanisme més equilibrat i sostenible.

Ordino també va decretar la suspensió de les llicències en el seu moment. La mesura estarà durant dos mesos en fase d’exposició pública. A Escaldes-Engordany s’ha adoptat per unanimitat.

“Parar per parar no té sentit. Però sí parar per fer un bon urbanisme a la parròquia, equilibrat. Que el país segueixi tenint benestar i sobretot el servei”. Rosa Gili, cònsol major d’Escaldes-Engordany

“El que demanem és treballar per poder elaborar el POUP després de l’estudi de càrrega i que no s’allargui en el temps”. Anna Garcia, consellera de la minoria d’Escaldes-Engordany

Sobre els famosos estudis, els cònsols han manifestat que estan esperant informes del Govern relatius a aspectes com l’energia i la sanitat per als anàlisis de capacitat de càrrega.

Font Oficial: https://www.andorradifusio.ad/noticies/escaldes-engordany-atura-totes-llicencies-obra