El salari mínim del 2024 experimentarà un augment significatiu del 7%, consolidant-se en la quantitat establerta de 1.376,27€ mensuals. La ministra Marsol va fer l’anunci avui al Consell Econòmic i Social, destacant la necessitat d’aquest ajust en resposta a la manca d’acord entre la patronal i els sindicats. Amb la intenció clara de mantenir el poder adquisitiu de la població, el Govern optarà per regular la revisió salarial, buscant el suport majoritari de les forces parlamentàries.

Cal subratllar que aquest increment del salari mínim interprofessional per al proper any supera en més de dos punts percentuals les previsions de l’Índex de Preus al Consum (IPC), que es manté per sota del 5%. Els nous números fixats són 7,94 €/hora, 63,52 €/dia i 1.376,27 €/mes, reflectint un compromís amb la millora de les condicions laborals i la resposta als desafiaments econòmics actuals.

La ministra Conxita Marsol, en fer aquest anunci, ha manifestat la ferma voluntat del Govern de regular no només el salari mínim, sinó també els increments salarials en general per a l’any 2024. Aquesta regulació es centrarà especialment en els salaris situats entre el mínim i el mitjà, amb l’objectiu de garantir una distribució més equitativa dels beneficis econòmics.

A més, Marsol ha destacat que les converses sobre aquesta regulació ja han començat, i es preveu que s’intensifiquin significativament a partir de la propera setmana. Amb això, es busca aconseguir un consens ampli de totes les forces parlamentàries, demostrant la importància atribuïda a la cooperació per assegurar un marc salarial just i sostenible per a tota la ciutadania.

Font Oficial: https://www.govern.ad/presidencia-economia-i-empresa/item/16286-el-salari-minim-s-apujara-el-7-el-2024-i-quedara-fixat-en-1-376-27-mensuals