Després del fre a la construcció, l’ajuntament d’Escaldes-Engordany estudia mesures per millorar la situació de l’habitatge, ja sigui beneficiant propietaris o servint com a aval als bancs. Segons ha explicat Rosa Gili a l”Avui serà un bon dia’, també es reflexionarà sobre els terminis de les llicències urbanístiques.

Escaldes-Engordany té dèficit d’espai. També d’habitatges a preu assequible.

Per això, l’ajuntament analitzarà el detall dels estudis de càrrega. I comença a indagar mesures com beneficiar propietaris amb pràctiques no abusives o servir de coixí davant els bancs, amb els quals ja hi ha parlat.

“Podem ajudar més amb els avals bancaris? Em consta que el Govern ho va fer una mica però es va quedar curt. Podem comprar un pis? Perquè donem una mica d’injecció d’esperança per a tota aquella gent que està patint”. Rosa Gili, cònsol major d’Escaldes-Engordany Més enllà d’aturar la construcció, amb la revisió del pla d’urbanisme es valorarà reduir els anys de les llicències de construcció.

“Rumarem diversos canvis perquè m’he trobat amb llicències que duraven molts anys. És una reflexió a fer. És a dir, si es donen uns drets tens X temps i sinó el perds i tornes a començar”. Rosa Gili, cònsol major d’Escaldes-Engordany De fet, encara resten pendents de construir torres de 4 propietaris, tot i que amb el darrer acord no se’n podran tancar de nous. Fins aquest agost no es podran canviar els paràmetres de construcció.

Gili reconeix que aquest fre afecta arques comunals, però defensa que la corporació té bones finances i que treballarà per consolidar fonts d’ingressos que no depenguin de la construcció. Per exemple, amb aparcaments de titularitat pública.

La transformació de la part alta de la parròquia i que el Madriu sigui la joia de la corona són els objectius estrella del mandat.

No té clar el multifuncional Gili manté els dubtes sobre la necessitat del multifuncional si només és per celebrar esdeveniments i espectacles puntuals. A més, la cònsol escaldenca deixa clar que a la parròquia hi ha dèficit d’espai i “no sabria on posar-lo

Font Oficial: https://www.andorradifusio.ad/noticies/escaldes-engordany-planteja-avalar-compra-habitatges